Hvilken bordlampe skal stå på skrivebordet på kontoret_ Her er 6 ting, du skal overveje, inden du køber

Hvilken bordlampe skal stå på skrivebordet på kontoret? Her er 6 ting, du skal overveje, inden du køber

0 Comments

I dag bruger de fleste mennesker utroligt meget tid på deres arbejdsplads. For mange vedkommende er det en kontorplads. Derfor er det også vigtigt, at dit kontor er indrettet på en funktionel og indbydende måde, så du har lyst til at være der.

Blandt andet er det vigtigt, at du har det rette lys. Kun på den måde kan du arbejde ordentligt og hensigtsmæssigt. Det er dog forskelligt fra arbejde til arbejde, og fra person til person, hvad der udgør et godt lys. For nogle mennesker er et godt loftslys tilstrækkeligt, hvorimod andre også har brug for en bordlampe. Hvis du hører til den sidste gruppe, kan du i det følgende læse, hvad du bør overveje, inden du køber en bordlampe.

1: Hvor meget skal bordlampen lyse op?

Der er ingen tvivl om, at en bordlampes primære formål er at være funktionel. Den skal formå at lyse et givent område op. Dog er det forskelligt, hvor meget lys den enkelte person har brug for. Derfor bør du først og fremmest finde ud af, hvor meget lys du egentlig har brug for.

På de fleste kontorer er der allerede installereret loftslys. Det hjælper naturligvis med at lyse rummet en del op. Derfor bør du også inddrage dette lys, når du skal tage stilling til, hvor meget din bordlampe skal være i stand til at lyse op.

Det kan også være, at du egentlig ikke skal bruge bordlampen særligt meget, men at du mere overvejer at købe den som en slags dekoration. Det kan du selvfølgelig sagtens. I så fald behøves du nok ikke tillægge lampens lyseegenskaber særligt mange tanker.

2: Justeringsmuligheder

Når det kommer til bordlampers funktionalitet, handler det ikke kun om belysningen. Det handler også om, hvor mange justeringsmuligheder lampen har. Det kan være, at du arbejder som arkitekt, designer eller noget lignende. I så fald kan det meget vel være, at du tegner meget ved din kontorplads.

Her kan en bordlampe hjælpe dig med at få et skarpere lys, der er tættere på din tegning. Det kan især være en fordel, hvis du skal finpudse nogle detaljer. Det kræver dog også, at du kan flytte og justere din bordlampe efter behov.

Det kan også være, at du primært skal bruge bordlampen, når du skal læse bøger ved din kontorplads. I så fald har du formentlig ikke brug for særligt mange indstillingsmuligheder. I hvert fald ikke ligeså mange, som hvis du tegnede.

Derfor bør du også altid overveje, hvor funktionel og justerbar bordlampen skal være. Det kommer naturligvis helt an på dit jobs karakter, såvel som dine personlige præferencer.

3: Størrelsen

Inden du anskaffer dig en bordlampe, bør du også overveje, hvor stor bordlampen skal være. Her bliver du nødt til at afveje funktionalitet over for bordplads.

Det er naturligvis vigtigt, at bordlampen er tilstrækkelig stor, så den kan give dig det rette lys. Omvendt er det også vigtigt, at bordlampen ikke stjæler al pladsen på dit kontorbord. Du skal jo stadig have plads til at udføre dit arbejde.

Derfor er det først og fremmest dit kontorbords størrelse, der dikterer hvor stor din bordlampe skal være. Hvis du har et mindre kontorbord, bør du derfor overveje en bordlampe af mindre størrelse. Har du i stedet et større kontorbord, kan du selv vælge om din bordlampe skal være stor eller lille.

Hvor stor din bordlampe bør være, kommer også an på, hvor mange ting du ellers har på dit kontorbord. Hvis der er fyldt med bøger, dokumenter, billeder og andre ting, bør du formentlig gå efter en bordlampe af mindre størrelse. Er du derimod den mere simple type, der kun har sin computer på kontorbordet, kan du godt vælge en større bordlampe.

4: Designet

At udvælge den rette bordlampe handler naturligvis ikke kun om praktiske ting. Slet ikke, hvis du primært ønsker at anvende bordlampe som dekoration. Derfor skal du naturligvis også overveje designet, når du gerne vil have en lampe til dit kontorbord.

Når det kommer til lamper, kan du nemlig vælge mellem alt fra de mere generiske og masseproducerede varianter til de dyre og eksklusive unikummer – og alt herimellem.

Uanset hvad du hælder mest til, bør du altid sikre dig, at bordlampens design harmonerer med det øvrige udtryk på din kontorplads.

I dag har langt de fleste kontorer en mere minimalistisk indretningsstil. Ofte er stilen faktisk så minimalistisk, at den grænser til det kliniske. Det har dog også sine fordele i forhold til valget af bordlampe. Det giver nemlig dig friere tøjler.

Med et minimalistisk design kan du naturligvis vælge at følge indretningsstilen og finde en minimalistisk bordlampe med et diskret design. Eller du kan lade bordlampen være et forfriskende twist. I så fald kan du vælge en bordlampe med et særlig design.

Hvis du ikke er sønderligt interesseret i design og indretning, er det formentlig en god idé blot at vælge en lampe, der passer til den øvrige indretning. Det er klart det letteste valg.

5: Materialet

I forlængelse af designvalget, skal du naturligvis også tage stilling til, hvilket materiale din bordlampe skal være fremstillet af. Materialevalget er blandt andet afgørende for, hvilken farve lampen vil have.

Når det kommer til bordlamper, kan du i øvrigt vælge blandt et virvar af forskellige materialer. Blandt andet kan du vælge en bordlampe at træ, metal eller plastik. Du kan også vælge at købe en bordlampe i messing.

De forskellige materialer har hver deres fordele og ulemper. Dem bør du sætte dig ind i, før du køber din lampe til kontorbordet.

6: Farven

Ligesom designet på bordlampen skal passe til kontoret, skal farven det naturligvis også. Derfor bør du også skele til, hvilke farver du allerede bruger på dit kontor, når du skal købe en bordlampe.

Når det kommer til farvevalget, har du dog lidt mere frie tøjler, end du har med eksempelvis designet. Mange kontorpladser er i mere neutrale og diskrete farver. I så fald kan du naturligvis finde en bordlampe, der passer til disse farver.

Du kan også vælge at finde en bordlampe, der er en i mere opsigtvækkende farve. Det kan for eksempel være en klar rød farve eller anden pangfarve. Hvis kontorpladsen ellers er holdt i neutrale farver, kan lampen være et forfriskende twist, hvis farven skiller sig meget ud.

Related Posts