rigeste personer 2021

De 5 rigeste personer i 2021

0 Comments

De rigeste mennesker i verden bliver stadig rigere og rigere, og uligheden større. Faktisk ejer en procent af verdens befolkning halvdelen af verdens værdier. Her er en oversigt med de fem rigeste mennesker i verden i 2021

1. Elon Musk

Canadisk/amerikanske Elon Musk er god for mere end 200 milliarder amerikanske dollars. Han er manden bag en række højteknologiske virksomheder. Mest kendt er nok Tesla, der med stor succes har produceret biler, der kører på el.
Musk er født i 1971 og opvokset i Sydafrika. Allerede som 10-årig begyndte han at interessere sig for computere, og som 12-årig tjente han sine første penge på software. Han blev siden bachelor i både fysik og i økonomi. Som 24-årig begyndte Elon Musk for alvor sit liv som iværksætter, og siden da er det gået stærkt. Han er en stor trendsætter og bliver ofte omtalt i diverse kultur nyheder i hele verden.

2. Jeff Bezos

Jeff Bezos er blevet rig på webshops og webportalen Amazon. Han er god for et beløb der nærmer sig 200 milliarder amerikanske dollars. Amazon startede han i 1994, på en rejse fra New York til Seattle, som en online boghandel.

Det blev hurtigt en succes, og siden blev Amazon udvidet til at sælge stort set alle andre produkter inkl. streaming af video og musik. Sidstnævnte har drevet en stor del af Amazon frem. Der er nu tale om verdens største online-virksomhed med en fuldstændig unik position i markedet.
Via et af hans selskaber har Jeff Bezos blandt andet også opkøbt mediet Washington Post.

3. Bernard Arnault

Franske Bernard Arnault er blevet rig som direktør for LVMH, hvor mærker som Louis Vuitton, Moët og Hennessy hører under. I alt er der omkring 60 datterselskaber i virksomheden LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton som Arnault er CEO for.
72-årige Arnault er også kendt som en stor kunstkender og -samler og en ivrig investor i en række forskellige virksomheder og projekter. Han er oprindelig født i Roubaix i Nordfrankrig, og handlede tidligt i sin karriere med ejendom inden han skiftede til luksusvarer, der blev hans måde at blive rig på.

4. Bill Gates

Bill Gates kender de fleste mennesker, da stort set alle danskere har brugt hans produkter. Gates er nemlig manden bag Microsoft software, heriblandt programmerne Windows, Word, Excel og PowerPoint osv. Gates er født i Seattle og viste tidligt store evner indenfor matematik og computere. Allerede som 13-årig lavede han sit første software.

Han grundlagde dog for alvor sin succes med styresystemet DOS, der blev en del af alle IBMs computere. Siden blev dette udbygget til Windows, der er kommet i flere versioner, og så fulgte Microsoft Office, der indeholder alle de programmer folk typisk bruger i hverdagen efter. Programmer der blev en del af stor set alle computere fra 1990’erne.
I øvrigt fratrådte Bil Gates Microsoft i 2020, men har stadig indflydelse i virksomheden.

5. Larry Page

Larry Page er en af de oprindelige grundlæggere af søgemaskinen Google. Den anden er Sergej Bin. Page er født i 1973 i Michigan og uddannet på universitet i byen samt på Stanford University. Page stod i første omgang i spidsen for Google, der dog blev skabt i 1998, fra 1997 til 2001, og kom siden tilbage fra 2011 til 2015.

Google har opnået en unik position som verdens dominerende søgemaskiner og har udvidet til at være så meget andet, så de fleste mennesker faktisk er i kontakt med Google dagligt. Larry Page har desuden været i spidsen for Alphabet, der er hovedvirksomheden bag Google. Han har desuden blandt andet investeret i Tesla og en lang række andre teknologivirksomheder, hvilket har bragt ham i toppen blandt verdens rigeste mennesker.

Related Posts